Tänään treenasin illalla tokokoemaisesti pihallamme. Lapulla luki kaikki liikkeet ja miten suoritan ne. Palkkausta vähensin.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Valitettavasti jouduin treenaaman ilman tuomaria, joten otin 2 minuuttia sivulla istumista. Tämä on Nekulle tosi vaikeaa, joten palkkasin nameilla n. 10 sek. välein.

PAIKALLA MAKUU: Suoraan edellisestä käskin Nekun maahan ja menin 15 m päähän seisomaan. Paikalla olossa on ollut vaikeuksia, joten otin vain minuutin mittaisena. Sitten palasin Nekun viereen ja kyykistyin ottamaan hihnan maasta, että saan hyvän seisomiskohdan, josta Nekun noustessa istumaan perusasento on erinomainen. Nekkupa ponkaisi siinä vaiheessa istumaan, kun kyykistyin sanoin uudestaan jämäkämmällä äänellä maahan ja paikka ja lähdin 15 m päähän. Odotin 5 sek. ja tulin takaisin. Nyt Nekku pysyi, mutta oli vinossa :)

HIHNASSA SEURAUS: Nekulla oli normihihna ja kuristava ketju. Ketjusta tietää millloin treenataan kunnolla :D Tarkoituksena oli ottaa yksi pysähdys keskellä ja lopussa ja ei täyskäännöksiä. Pysähdykset meni hyvin, mutta Nekku edisti hieman seurauksessa. Otin myös (vahingossa) yhden täyskäännöksen, joka oli aivan liian väljä. Annoin kaksi namia kesken seurauksen ja lopuksi palkkasin patukalla.

VAPAANA SEURAUS: Hihna ja ketju pois ja sama uusiksi kuin hihnassa. Nyt muistin jättää täyskäännöksetkin väliin :) Nekku edisti taas. Musta tuntuu, että se johtui siitä, kun jouduimme menemään lumen päällä ja välillä mentiin mäkeä ylös ja välillä alas. Mun täytyy itsekin löytää sellainen rento tyyli kävellä...

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN: En halua enempää pilata seurausta, joten otin normaalia kävelyä ja sanoin seiso. Sitten 6 askelta yksinään, käännös ja 5 sek. odottelua ja pallo taakse palkaksi. Tämä onnistui todella hyvin, vaikka tarvitsisin kyllä jonkun katsomaan sivusta päin miten hyvin Nekku pysähtyy! Alussa, kun Nekku olim perusasennossa rapsutin leuan alta.

LUOKSETULO: Jätin Nekun istumaan 10 m päähän. Odotin vähän aikaa ja kutsuin. Ohjasin kädellä oikeaan kohtaan, mutta jäi vinoksi. Sanoin paikka ja peruutin ja kutsuin uudestaan taas vino. Peruutin taas ja kutsuin. Tällä kertaa oli liian kaukana ja vinona. Taas peruutus ja kutsu ja sitten onnistui. Sanoin "jes" ja annoin kaksi isoa namupalaa ja kehuin ja läimäyttelin kyljille :)

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO: Samalla tavalla kuin liikkeestä seisominen, mutta alussa silitin rauhallisesti päätä. Lähdettiin eteenpäin ja sanoin maahan. Nekku jäi istumaan. Sanoin vapaa ja pyysin tulemaan mukana ja uudestaan. Nekku jäi seisomaan, mutta käskin uudestaan maahan ja meni vastahakoisesti. Palkkasin kuitenkin pallolla taakse.

Treenattavaa riittää, onneksi en ilmoittautunutkaan tammikuun kokeeseen :)