Tänään kävin aamupäivällä Hakunilassa uimassa ja kotiin tullessa melkein heti lähdettiin Nekun kanssa bussiretkelle Konalaan. Matka kesti n. tunnin ja Nekku alkoi jo kyllästyä matkustamiseen. Sitten näkyikin jo tuttuja maisemia Malminkartanosta, joten terästäydyin etsimään pysääkkiä, jossa pitää jäädä. Nekkukin terästäytyi ja oli valmis lähtemään ulos. Oimme puoli tuntia etuajassa, joten kävelytin Nekkua, jotta se tekisi tarpeensa. Eipä tietenkään tehnyt :) Sitten huomasin R-kioskin. Mulla oli melkein lopussa jo arvo bussilipusta, joten epäröin hetken, että mennäkö hakemaan arvoa vai ei. Jätin Nekun kaiteeseen kiinni ja sanoin odota ja kävelin sisälle. Kassalla oli jo kaksi ihmistä, joten jäin kurkkimaan  mitä Nekku teki ulkona. Ääni ainakin kuului kovaa, kun Nekku vinkui ja haukkui ja ulisi samaan aikaan. Sitten kassa oli vapaa ja lättäsin bussilippuni ja rahat tiskille ja sanoin, että menen katsomaan, kun jätin koirani ulos. Kassatyttö lupautui, jopa tuomaan rahat ja lipun minulle ulos. Huh, mikä helpotus! Selvästikin pitää Nekun kanssa treenata tuota kaupan ulkopuolelle jättöä :D

Oltiin kuitenkin etuajassa, mutta onneksi päästiin jo treenaamaan, eikä ketään muuta vielä ollut. Laitoin A-esteen, lyhyen putken, 2 hyppy-estettä ja 4 keppiä. Treenasin niitä yksitellen, mutta sitten porukkaa alkoikin valua varsinkin agility puolelle, joten jätin sen siihen. Ei me kuitenkaan tultu muutakuin kokeilemaan :P Huomasin, ettei Nekulla ollut ongelmia mennä mihinkään esteeseen. Sitten siirryimme toko/flyball puolelle. Ensiksi otettiin tokoa:

RUUTUUN MENO: Löydettyäni sopivat merkit laitoin ne parin metrin väleihin, tietenkin neliön muotoon! Otin Nekun n. 6m päähän ja vein tennarin ruutuun. Käskytin käsimerkin kanssa ja kun oli ruudussa sanoin "jes" ja vapautin Nekku oli innoissaan, joten toistin saman. Sitten vaikeutin niin, että taputin vain maata. Käskytin ja sanoin "jes" kun ruudussa ja heti lensi tennari luotani ja vapautus. Tämäkin toisen kerran ja hienosti meni. Tosin Nekku ei vielä tajunnut, että aina "jes" sanan jälkeen pallo löentää minulta. Vaan etsi tennaria maasta :)

SEURAUS: En ottanut täyskäännöksiä enkä pysähtymisiä, mutta sen minkä näin sivultani, sekä peileistä niin Nekku oli todella hienosti. Välillä vähän edisti!

PAIKALLA MAKUU: Jätin Nekun paikalla makuuseen ja menin 15m päähän. Nekku oli jo noussut ja töllötti toista koiraa. Menin luokse ja käskin maahan. Tällä kertaa jäin 5m päähän. Vapautin maasta ja palkkasin läimäytyksillä&kehuilla.

LUOKSETULO: Jätin Nekun istumaan toiselle puolelle kenttää ja lähdin kävelemään peilejä kohti. Näin, kun Nekku alkoi jo hiippailla. Menin luokse ja käskytin uudestaan ja taas kävelin. Nyt pysyi paikoillaan :) Kutsuin ja ohjasin kädellä eteen -> hyvibn meni. Otin kädet pois ja palkkasin&vapautin.

Sitten harjoiteltiin flyball-laitteen painamista. Palkaksi lensi tietysti tennari. Nekku ei taaskaan ymmärtänyt, että kun painaa tästä niin tennari lentää. Eikä "paina" käskyn hahmotuskaan vielä oikein onnistanut!

Kotimatka sujui hyvin...