Eilen päästiinkin treenaamaan ja lenkkeilemään Ertsun ja Lumin kanssa. Tavattiin Silvolassa puoli kahdentoista aikaan, jonka jälkeen kierreltiin lenkkipolkuja pitkin. Uskalsin jopa pitää Nekkua vapaana. Jos ihmisiä/koiria tuli vastaan niin eikun nakin avulla sivulla pysymistä niin hyvin meni :) Kyllä mulla sitten on ihana tollo.
Kun tarpeeksi oltiin juteltu ja lenkkeilty niin siirryttiin pellolle(, josta oli tehty parkkipaikka) treenaamaan.
Paikalla makuu: Otin Nekun sivulle ja käskin maahan. Kävelin parin/kolmen metrin päähän. Paikalla olo aika oli tällä kertaa n. 1 min. Nekku pysyi melko hyvin. Siihen verrattuna, että oli uusi maasto ja energiaa vielä riitti. Kehuin puolessa välin, jolloin nousi istumaan, mutta käskin maahan ja pysyi nätisti, vaikka Ertsulla oli vaikeuksia saada "hienohelma" Lumi pysymään kylmässä maassa makaalteen. Hyvin heilläkin meni. Nekku vinkui välillä, mutta ei niin paljoa kuin yleensä.

Tässä välissä oli Lumin luoksepäästävyys ja seuraus :)

Luoksepäästävyys:Otin Nekun sivulle ja koitettiin luoksepäästävyyttä niin kuin Tiia opetti eli "jessiteltiin" ensin siitä, että seisoi askeleen päässä - ihan edessä - käsi ojossa - pienet rapsut. Todella hyvin meni :D Tästä vinkistä on ollut apua Nekku pysyy paljon paremmin. Kiitokset siis Tiialle!

Seuraus: Suunnitelmissa oli ottaa hihnassa, mutta en jaksanut irrottaa hihnaa tolpasta. Otin enimmäkseen suoraa matkaa, koska Nekku oli taas Super-energisellä päällä, joten aravata saattaa, että edistämistä oli. Onneksi lopussa onnistui vähän matkaa. Pitäisi täyhänkin keksiä joku rauhoittamistapa, vinkkejä saa ehdottaa :-P

Lumin vuorona luoksetulo ja liikkeestä seisominen.

Eteen-sivu: Käskin Nekun istumaan ja siitä sivulle. Palkkasin sekä istumisesta, että sivulle menosta namilla. Sivulle-tulot oli taas varpaiden tallomista, vinoa asentoa ja kärsimättömyyttä Nekulla. Jouduin kädellä ohjaamaan sivulle. Silloin vasta onnistui...

Seuraus: Taas seurattiin. Ajattelin, että edellinen harjoitus olisi rauhoittanut hiukan, mutta sama meno oli vielä päällä. Joten edistämistä taas kerran!

Liikkeestä maahan: Otin normia kävelyä väärällä puolella, mutta Nekku ei pysynyt siinä ja maahanmenot olivat hitaita ja huonoja, kun Nekku oli liian hämmentynyt. Otin Nekun oikealle puolelle eli vasemmalle ja nyt oli aivan mahtava maahanmeno. Myös Ertsun mielestä, jota pyysin katsomaan minkälainen maahanmeno oli. Palkkasin heittämällä nameja. Pallo unohtui laukkuun :S

Sitten tulikin "emännille" nälkä ja mentiin kahvilaan. Ensin jätin Nekun Ertsulle ja menin katsomaan mitä halusin. Sitten oli mun vuoro ottaa koirat, jotta Ertsu pääsi katsomaan mitä ottaa. Me siirryttiin jo koirien kanssa terassilee istuskelemaan. Kun ihanat, lämpimät kaakaot oli juotu, lenkkeiltiin vielä. Käytiin myös koirapuistossa. Nekku suhtautui kaikkiin hyvin ja oli innokas leikkimään. Lumi taas pyöri ihmisten rapsutettavana mieluummin :) Nekkukaan ei ihan jokaisen koiran luokse uskaltanut mennä ilman mamman turvaa! Koirapuistosta lähdettiin taas kiertelemään. Lumi sai ihme kohtauksen ja alkoi murisemaan (leikki-murinaa) ja hyppimään Nekun yli ja törmäilemään Nekkuun. Nekusta näki, ettei se pitänyt siitä yhtään ja oli peloissaan ja vihdoin, kun saatin korvaton cottoni kiinni niin flexiinhän se joutui. Loppumatka meni ihan hyvin. Tosin Nekultakin lähti korvat siinä vaiheessa, kun näki, että koirapuiston kultsu tuli vastaan. Ei kuunnellut kieltoja vaan meni heti luokse :) Tuttuja, kun nääs ollaan :)
Esineruutu: Koirat pistettiin puuhun ja tallattiin Ertsun kanssa 50m x 2-3m ruutu, jossa oli aluksi peltoa ja sitten pieni "metsikkö" ja taas peltoa. Kun alue oli tallattu minä lähidin hakemaan Nekkua ja ystäväni lähti viemään numerolappupidikettä ruudun päähän. Odotimme Nekun kanssa ruudun toisessa päässä. Ertsu heilutti esinettä. Tipautti sen ja tuli takaisin. Lähetin Nekun etsimään. Siinä vaiheessa muistin, etten ollut käyttänyt virike-sanaa "etsitään". Nekku käytti kuonoaan nyt. Eikä näköjään ollut nähnyt heilutusta, koska ensin etsi läheltä. Sitten erehtyi alueen ulkopuolelle, jolloin kutsuin Nekkua ja lähetin sen eteenpäin. Nyt mentiin rivakammin eteenpäin kuono maassa ;) Taas oli epäröintiä esineen suuhun otossa, mutta palautus oli hyvä.

Nekku ja Lumi sammuivat loppumatkalla auton takakonttiin ja kotiin päästessä Nekku suuntasi nokkansa sängylleni :D